Programació La 2

Divendres, 27 novembre de 2020
06.00
De seda y hierro
Te quiero papá
Espai que reuneix històries emocionants sobre discapacitat i dependència. Una visió diferent a partir d'una sèrie de retrats íntims i positius de persones que promouen la normalització, la diversitat, la inclusió i la visibilització.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Nivel B2
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.05
Las ciudades del mañana. El experimento asiático
Nuevos modelos de ciudad
Chong King, la nova megaciutat de la Xina del segle XXI, la metròpoli de creixement més ràpid del món amb una població de més de 30 milions d'habitants, ha expandit la seva urbanització com una ona. El seu objectiu és alliberar espai per a habitatges i controlar el trànsit.
Documentals
Durada: 25'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 25'
07.55
Expedición con Steve Backshall
Surinam el río fantasma
En el viatge, l'Steve s'enfronta a aigües braves, i a monstres de riu. Surinam es troba en un racó poc conegut de Sud-amèrica. Compta amb tan sols sis-cents mil habitants, la majoria dels quals viuen al llarg de la costa. El seu interior alberga una de les selves verges més grans.
Documentals
Durada: 50'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
08.55
Diario de un nómada. Las huellas de Gengis Khan
Conociendo el budismo de Mongolia
Miquel Silvestre arriba a una ciutat mitjana de Mongòlia i allà pot aprofundir en una peculiaritat d'aquest remot país: la seva religiositat basada en el budisme tibetà, en els temples i en els seus monjos, que exercien el poder polític abans del comunisme del segle XX.
Documentals
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
El programa d'avui emet reportatges com Arte y Cultura por los Derechos Humanos. Desfile de Derechos; Pieter Bruegel el Viejo copiado; Mujeres científicas. Rosa Menéndez. Presidenta del CSIC o Teatro de ayer y de hoy a escena per José Romera Castillo.
Altres
Durada: 55'
10.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
11.00
España entre el cielo y la tierra
Un río de leyendas
Des dels cims d'Urbion, on neix el Duero, el món sencer sembla a l'abast de l'ull. Aigües avall, el Duero dibuixa una corba rendida i fastuosa davant el llogaret de Garray, que és Numància.
Documentals
Durada: 50'
11.50
El misterio de los gigantes de la Edad de Hielo
A tot el món, moltes espècies de grans mamífers, com mamuts, ossos de les cavernes i peresosos gegants, es van extingir al final de l'última Edat de Gel.
Documentals
Durada: 55'
12.45
Mañanas de cine: Vuelta a la vida
El Frank i el Paul assassinen un esquimal a fi de robar-li els mapes d'una mina d'or. Creuen que tot ha sortit bé i que ningú no els ha vist, però s'equivoquen: el gos de la víctima ha estat testimoni del crim.
Pel·lícules
Durada: 75'
14.00
Los camioneros
Ida y vuelta de un mismo camino
El Paco i el seu company viatgen a Lisboa portant un carregament de llet. En el camí de tornada, uns delinqüents els col·loquen en el camió un carregament de diamants camuflats en una nina.
Sèries
Durada: 40'
14.40
Un país mágico
Vigo
Vigo és una ciutat on es poden admirar les petjades que el temps ha deixat als seus carrers en forma de monuments únics. Allí es pot descobrir la bellesa de la seva catedral i també recordar la figura de la primera dona industrial de Vigo.
Altres
Durada: 65'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els dos participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La vida secreta de los wombat i Grandes viajes en tren por Europa: De Glasgow a Malaig: El Julian visita Glasgow, la segona ciutat d'Escòcia i cor industrial del país. Des d'allà puja cap a Malaig passant per Fort William, mostrant la seva història sobre enemistats de reis i clans rebels. El port de Malaig és el punt de partida per a les illes Hèbrides.
Documentals
Durada: 120'
18.30
El escarabajo verde
El olmo, muerte y resurrección
Durant segles, l'om ha estat molt més que un arbre a Espanya. Element d'unió i tradició en molts pobles, pilar en la presa de decisions o refugi de la calor per als seus habitants, va ser tot un símbol propi d'una època. Aquests gegants de fins a trenta metres d'alt i sis de diàmetre gaudien de bona salut en tota la península Ibèrica, però l'entrada de fustes d'origen asiàtic però procedents d'Holanda van provocar una malaltia que va acabar amb la majoria d'ells.
Altres
Durada: 30'
19.00
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Repostería a la carta
En aquest episodi, la Julie s'endinsa en la rebosteria amb Thierry Marx i Räphael Haumont, amb qui departeixen sobre les pastes que s'utilitzen en moltes postres. En el viatge culinari, a Bretanya, compra farina del molí de Keriolet i mantega al ramader Cédric.
Altres
Durada: 50'
19.50
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.05
Jara y sedal
Pilar Escribano. La caza en las redes
Aquest reportatge mostra com es desenvolupa la caça del mascle salvatge per acostament a la Serra de Beseit, Castelló.
Altres
Durada: 30'
20.35
Días de cine
L'actriu Ana Torrent, inoblidable protagonista de títols mítics com El espíritu de la colmena, Cría cuervos, El nido o Tesis, està a punt d'estrenar l'última pel·lícula d'Isabel Coixet, Nieva en Benidorm. El programa l'entrevista en profunditat, a més de fixar-se en la programació dels festivals de cinema de Gijón i Cartagena, recordar el cineasta Louis Malle i repassar totes les estrenes de la cartellera.
Altres
Durada: 60'
21.35
La gran guía al futuro
Energía
El desig de la raça humana de millorar en tots els aspectes, comporta un cost. La insaciable necessitat d'energia afecta el canvi climàtic. Les alternatives al carbó són la fissió i fusió nuclears. El programa visita Txernòbil i analitza el gran desastre per poder mirar cap al futur.
Documentals
Durada: 20'
21.55
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 20'
22.15
Historia de nuestro cine: Las edades de Lulú
La Lulú és una nena de 15 anys que sucumbeix als atractius del Pablo, un amic de la família. Després d'aquesta experiència, la Lulú alimenta durant anys el desig per aquest home, que torna a entrar en la seva vida un temps més tard, de manera que es perllonga el joc amorós de la infantesa. El Pablo crea per a ella un món a part, un univers privat on el temps no té valor.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.45
Historia de nuestro cine: A contratiempo
L'última pel·lícula del director Félix Ortiz, Cae la noche, s'estrena a Madrid. Però el cineasta decideix distanciar-se del seu entorn habitual per poder trobar una nova història per explicar, així que fa un viatge a Galícia. Pel camí coneix la Clara, una adolescent que viatja sense rumb i que l'acaba convencent perquè l'acompanyi durant una part del trajecte i, tot i que ell intenta desfer-se'n, acaben viatjant junts.
Pel·lícules
Durada: 135'
02.00
Las noches del Monumental
L'Orquesta i Coro RTVE juntament amb artistes de reconegut prestigi omplen les nits de clàssic, jazz, flamenc, cobla i modern.
Altres
Durada: 60'
03.00
Estados Unidos: tu dinero o tu salud
Mentre els Estats Units mostra les febleses del seu sistema de salut amb la crisi vinculada a la COVID-19, en aquest documental es fa una anàlisi de la complexitat i desigualtat d'aquest sistema. Al país amb una de les economies més poderoses del món, obtenir atenció mèdica adequada és un luxe que la majoria dels ciutadans no poden permetre's. Avui dia uns 28 milions d'estatunidencs no tenen assegurança als Estats Units. A diferència d'alguns països europeus no existeix seguretat social. Les úniques persones que es beneficien d'una sanitat pública limitada són els més pobres i els majors de 65 anys. Els altres estan coberts pels seus ocupadors que paguen la major part de la seva assegurança, o han de subscriure un contracte privat de manera individual. Aquest reportatge dona veu a diverses persones que donen testimoniatge de la dificultat d'aconseguir tractament i repassa la història del sistema de salut dels Estats Units.
Documentals
Durada: 55'
03.55
Documenta2
Inclou Paris 1900, la belle epoque
Documentals
Durada: 55'
04.50
Espacios increíbles
L'arquitecte i escriptor anglès George Clarke explora l'extraordinari món de les petites construccions, on les persones fan realitat els seus somnis: transformar espais increïblement petits en llocs únics per viure, treballar o jugar.
Documentals
Durada: 45'
05.35
Las recetas de Julie con Thierry Marx
Jamones en la cocina
En aquest episodi, la Julie explica molts dels secrets del porc. En el mercat francès, el tall més valorat i que es consumeix és el pernil. En el viatge culinari, la Julie visita l'únic productor de pernil de París que queda. Al sud es descobreix el pernil al Chablis.
Altres
Durada: 25'